Digitale Fotografie Vakantie

Leer écht goed fotograferen

Stacks Image 3
Creme de la creme
Patrick Mollema
De lens van Canon die iedere Canon gebruiker standaard in zijn tas of op de camera moet hebben zitten. Topkwaliteit voor een extreem lage Een beest van een objectief, anders kan ik deze lens niet omschrijven.
 
De vignetering is bij dit objectief over de hele zoom range keurig en netjes onder controle. Eerder kan ik mij afvragen is ze er eigenlijk wel. Met het blote oog niet waarneembaar. De scherpte van de 70-200mm F/28 is over het hele bereik top. Ook bij gebruik van diafragma F/2.8. Belangrijk want dat is toch waarom je deze lens zou kopen of gekocht hebt. De scherpte bij F/2.8 is subliem. En dat is misschien wel het belangrijkste gegeven voor deze lens. Bij gebruik van F/2.8 heb je ook de beschikking over een prachtige zachte onscherpte in de achtergrond. Dus mooie scherpte en onscherpte en dat allemaal met hetzelfde diafragma 2.8. Er is ook een F/4 uitvoering, maar ik zou zelf altijd voor de 70-200mm F/2.8 kiezen. Dan maar even langer doorsparen. Het is het waard.

Alle diafragma's die daar boven zitten is mooi meegenomen. Sterker nog, de scherpte wordt zelfs nog mooier en beter bij gebruik van hogere diafragma's zoals bij alle objectieven. Geen enkel objectief is op zijn best gebruik makende van de grootste diafragma opening , maar deze Canon is zelfs dan al heel erg goed.

En zowaar levert Canon standaard een zonnekap mee. Maar ja, dat mag ook wel voor een bedrag van rond de 1500 euro.
De scherpstelling is razendsnel en levert zelden problemen op. Hoe moeilijk de licht omstandigheden ook zijn. Een minimale scherpstel afstand van 140 cm is net als bij de Nikon 70-200 VR ED wat aan de lange kant. Helaas. Dit kan nu eenmaal niet korter door de manier van objectief opbouw in combinatie met het grootste diafragma van F/2.8.

De vibratie reductie werkt ook voortreffelijk.
 
En verder kan ik nog wel een heel verhaal schrijven, maar iets wat zo goed is heeft weinig woorden nodig. Schrijven dat het een zwaar objectief is. is niet echt zinnig. Glas is namelijk zwaar. En er zit heel veel glas in dit objectief.

Wil je het beste hebben wat Canon te bieden heeft dan koop je dit objectief. Op full frame heb je geen keuze. Deze moet erop.
Stacks Image 16
Resumé:
Een duur maar zeer goed objectief. Betere objectieven heeft Canon niet
Prijs:
Beeldkwaliteit:
Bouwkwaliteit:
Prijs kwaliteit verhouding:
8.0
10.0
10.0
9.0
Beoordeling: 9.5