Digitale Fotografie Vakantie

Leer écht goed fotograferen

Sony 24 -70 mm F2.8 SSM T
Eindelijk een objectief waarvan ik kan zeggen dat het verplichte kost is als je een goede Sony camera hebt. Bijvoorbeeld een @700, @850 of een @900. Als je zo'n camera hebt, hoort dit objectief er eigenlijk standaard bij gebruikt te worden.

Dit goothoek objectief is werkelijk prachtig. Op zowel een crop beeld sensor camera als een @700 maar ook op een full size @850 body of de bodies nog veel later kwamen. Op beide Sony body's presteert dit objectief fantastisch.

Het Carl Zeiss glas doet wonderen. Er zit meteen zo'n typische Duitse sfeer van Duitse kwaliteit objectieven in.
De door Sony gemaakte objectieven hebben dat niet maar nu met goed glas erin wordt alles anders. Er is eigenlijk maar 1 groot nadeel aan dit objectief. De prijs! Wat is dit objectief gruwelijk duur. Meer dan 2100 euro moet het je gaan kosten. Vergelijkbare objectieven bij Canon en Nikon kosten 1500 euro maximaal. Dus Sony is wederom belachelijk duur. Dit is het enige minpunt.

De scherpte van dit objectie is zo scherp dat het zacht wordt. Een van de kenmerken van echte goede objectieven. Vigentering is 0. Chromatische aberratie zie je ook niet. Ook niet bij een open diafragma met tegenlicht foto's. Nee, Carl Zeiss heeft dat allemaal prima onder controle.

Dit is dus een hele korte test. Gewoon kopen als je het geld ervoor hebt. Veel beter dan de "gewone" Sony objectieven. Ik heb dit objectief een week lang zien presteren op zowel de @700 als de @850. Waarbij je bij de @700 wel het nadeel hebt van brandpunt afstand verlenging. Het is dan niet echt meer een groothoek objectief.

Ik geef nu een 9 als beoordeling. Met een verkoopprijs van 1500 euro zou ik het een 10 geven. Er is niets op aan te merken behalve dan de gevraagde prijs.

En helaas zouden later de prijzen nog veel hoger worden. Deze test is lang geleden geschreven.
Stacks Image 122
Resumé:
Wanneer geld geen probleem is lekker kopen. Goed verzorgen als een baby en het is een objectief voor de rest van je leven.
Prijs:
Vignettering
Scherpte
Bouw kwaliteit:
Prijs kwaliteit verhouding:
9.0
9.5
9.9
9.0
7.5
Beoordeling: 9.0