Digitale Fotografie Vakantie

Leer écht goed fotograferen

Sony @ 100
Dit was de slechtste camera aller tijden! Ze gingen kapot of waren al kapot.
Op zich is het best een aardige camera. zeker als je weet dat dit de eerste camera was die ze op de markt brachten. Dan was dit helemaal niet zo'n slecht ontwerp van "Rookie" Sony.
Maar ja, dan moeten ze het wel doen en blijven werken. Van de 7 cursisten die hier zijn geweest met een Sony @100 waren ze al kapot of gingen kapot. Wet van Murphy? Met 7 stuks?
Nee dat lijkt me niet. Kapotte lichtmeters, standaard 1,5 stop onderbelichten, diafragma's die vast zitten, iedere keer wat anders, maar wel altijd hetzelfde resultaat: kapot. En dat is het grote probleem, of was het, want de @-100 is niet meer leverbaar. En dat is maar goed ook. Een duidelijke valse start van Sony.
 
Wel heel goed was hoe Sony je de witbalans instellingen laat kiezen en aanpassen. Het was anders van opzet dan alles wat tot aan die tijd op de markt was verschenen. Maar ja, ook al hadden ze als nog zo'n mooie witbalans instellingen , als de camera kapot is dan werkt hij niet. (Cruyffiaanse wijsheid)

De beeldkwaliteit van de @100 was best aardig, wel was al ruisniveau op 1600 ISO wel erg hoog. Daar hadden ze bij Sony op dat moment duidelijk nog geen kaas van gegeten. En nu een paar jaar later nog steeds niet. Kortom met alle problemen die er op en aan deze camera hingen is het er één om heel snel te vergeten. Slechter dan dit kan haast niet.

De plussen
• Witbalans instellingen
• Steadyshot ingebouwd in de camera
• Beeldkwaliteit
• Is niet meer leverbaar
 
De minnen
• Gaan erg snel en vaak kapot
• 1600 ISO is nauwelijks bruikbaar door het hoge ruis niveau.
• Lenzen van Sony zijn veel te duur. De prijzen van de goede Sony lenzen liggen en lagen boven het prijsniveau van Nikon en Canon
Resumé:
De slechtste digitale spiegelreflex body aller tijden.
Prijs:
Beeldkwaliteit:
Kleuren:
Dynamisch bereik:
Draadloos flitsen:
Bouw kwaliteit:
Prijs kwaliteit verhouding:
6.0
6.5
7.0
6.0
0.0
3.0
Beoordeling 4.0