Fotoreis Texel voorjaar 2017

Digitale Fotografie Vakantie

Leer écht goed fotograferen…

Fotoreis Texel voorjaar 2018

Na half Europa te hebben afgereisd, organiseren we weer een fotoreis dichter bij huis voor jullie. Voor de tweede keer in Texel gaan wij deze keer ons objectieven richten op de Flora & Fauna, zeehonden, vogels, schapen, landschappen en mensen. De fotoreis staat gepland voor vrijdag 13 april tot en met 20 april 2018.

Texel als eiland

Stacks Image 65
Texel is het grootste waddeneiland. 20 Kilometer lang en 8 kilometer breed. Buiten het zomer seizoen is het heerlijk rustig op Texel. Kleine dorpjes en heel veel vlakke ruimten kenmerken het landschap. Met bossen, heide, duinen, graslandschappen en op sommige plekken zeer brede zandstranden. Fotografisch gezien kunnen we alleen al qua landschappen vele kanten op. Ongeacht het weer. Mijn voorbeeld foto’s zijn voornamelijk gemaakt tijdens grijze weersomstandigheden. Je kunt dan stellen dat het tegen zit, maar kijk je net even anders dan kun je ook stellen dat het meer mogelijkheden geeft om met je instellingen aan de slag te gaan. Wat voor een weer het ook is, we kunnen altijd wel iets moois maken. Texel is geen Toscane, Pébru of Andalusia waar we eerder geweest zijn. Het eventueel matige weer is zeker iets om rekening mee te houden (ook qua kleding!). Mocht het weer heel erg slecht zijn dan zijn er nog steeds genoeg mogelijkheden om uit te wijken naar binnen. Bijvoorbeeld fotograferen in het in mijn ogen leukste museum van Nederland, Kaap Skil. Vogels zijn er ook veel op Texel. Dit zou ook een onderwerp kunnen worden voor een dagdeel fotografie. Kortom we kunnen alle kanten op.
Stacks Image 13607
Stacks Image 13609
Stacks Image 13635
Stacks Image 13638
Enkele voorbeelden van wat er fotografisch mogelijk is op Texel.
Stacks Image 13585

Het verblijf:

Stacks Image 70
Alle deelnemers verblijven in Vogelsangh in Den Burgh, Texel. Midden in het dorp ligt één van de oudste boerderijen van Texel met vijf pittoreske huisjes. Achter de boerderij staan de huisjes in de eigen tuin. Afgeschermd van het dorp en helemaal privé. De huisjes zijn stuk voor stuk met zorg ingericht en voorzien van alle gemakken met een woonkamer, twee slaapkamers, een gemeenschappelijke keuken en badkamer. Vier van de vijf huisjes hebben een eigen terras. Wil je je even afzonderen of even lekker alleen zijn dan kan dat goed. Het ideale van de locatie is dat je midden in hartje van den Burgh verblijft. Met vele restaurants en winkels binnen enkele honderden meters. Een betere locatie kunnen wij niet vinden op Texel. De fotoreis naar Texel is exclusief de maaltijden, maar uit eten gaan is geen enkel probleem in Den Burgh. Heb je daar geen zin in en wil je zelf koken, kan dat ook. De supermarkt zit om de hoek. Gratis Wifi is beschikbaar op Vogelensangh.

Meer informatie over locatie Vogelensangh kun je vinden op: www. vogelensangh.com
  • De Merel
  • De Koolmees
  • De Tuinfluiter
  • De Heggemus
  • De Kwikstaart (2 persoons)

Wij (Babs, Patrick en de kinderen) verblijven in huisje de Kwikstaart. Daar zullen iedere dag de gemaakte foto’s besproken worden. Onder het genot van een drankje en een hapje zal ik weer geheel volgens de inmiddels opgebouwde traditie jullie foto’s weer kritisch beoordelen en aangeven waar het nog beter of anders kan.
Omdat 1 huisje reeds is verhuurd voor langere tijd en we toch iedereen de mogelijkheid willen bieden te komen leren en genieten, is het ook mogelijk te verblijven op de Zwaanstraat 10 (waar wij zelf hebben gelogeerd vorige keer) Dit huis is bij Polly te boeken via airbnb.
Stacks Image 122
Stacks Image 132

Alle huisjes hebben keurige slaapkamers

Een overzicht van het privé hofje.

De kosten van de reis

Deelname aan de reis/cursus is € 650,- per persoon. De fotografie dagen zijn van zondag t/m donderdag. De kosten per persoon voor een huisje zijn € 275,- voor een gedeeld huisje. Deze prijs in inclusief beddengoed, eind schoonmaak, toeristenbelasting en parkeervignet en ontheffing gebaseerd op gebruik van 2 personen per huisje, exclusief handdoeken en keuken linnen (zelf meenemen) plus de eventuele maaltijden. Aankomst vanaf drie uur ’s middags op vrijdag. In ieder huisje zijn twee aparte slaapkamers met een tweepersoons bed en een gedeelde badkamer. Als je een huisje deelt, heb je dus voldoende privé, je maakt samen gebruik van de woonkamer en keuken. Je huurt het appartement van vrijdag 13 t/m vrijdag 20 April 2018. We hopen dat we ook dit keer weer een leuke en gezellige groep enthousiastelingen kunnen samenstellen en kijken uit naar jullie reacties!
Stacks Image 13681
Stacks Image 13712
Stacks Image 16040
Stacks Image 16043

Wat gaan we doen?

In Texel zal ik meer een begeleidende rol vervullen. Niet zoals in Pébru volgens een schema lesgeven, maar meer op de momenten dat er tijd voor is of als het nodig is nog wat extra uitleg geven, aansturen en bijsturen De prioriteit ligt bij iedere dag veel mooie foto's maken. Landschappen, architectuur, schapen, zeehonden, mensen, boten het zijn onderwerpen die we tegen kunnen komen of naar op zoek kunnen gaan. Na het fotograferen zal ik zoals gebruikelijk de gemaakte foto's van de dag bespreken en aandachtspunten eruit halen. Zowel de positieve punten als foto's waar het niet goed is gegaan. Echter vooral veel fotograferen en oefenen zoals jullie van mij gewend zijn. De fotoreis gaat door bij minimaal 6 personen en maximaal 8 personen. De andere voorwaarde voor deelname is, dat je minimaal de basis cursus gevolgd moet hebben bij Digitale Fotografie Vakantie.
Texel tekst
Aanmelden kun je je bij Babs.