Fotoreis Toscane | Digitale Fotografie Vakantie

Digitale Fotografie Vakantie

Leer écht goed fotograferen…

Fotoreis Toscane september

Stacks Image 62
Omdat het vorig jaar zo goed is bevallen, gaan we dit jaar weer op reis met de digitale fotografie vakantie en wel van woensdag 23 t/m woensdag 30 September 2016.
Voor de derde keer gaat de reis naar het mooie Toscane, naar I Veroni in Pontassieve. We hebben deze locatie zelf al tweemaal mogen ervaren en wij blijven over I-Veroni en Toscane super enthousiast. Er zijn zoveel mogelijkheden op het terrein zelf al voor fotografie. Voor een ieder is er veel privé ruimte en toch ben je ook echt samen bij I-Veroni. Ideaal voor een fotoreis van de digitale fotografie vakantie.

I Veroni is een prachtige oude wijnboerderij en ligt ten oosten van Florence in de heuvels boven Pontassieve. In 2007 is het landhuis volledig gerestaureerd en zijn er appartementen in de eeuwenoude hoeve gecreëerd
Stacks Image 65
. Hierbij hebben ze zowel bij de verbouwing als bij de inrichting van de appartementen zoveel mogelijk de stijl van het vroegere boerenleven behouden. I Veroni heeft een mooi zwembad met zonneterras en op 5 minuten rijden van de agriturismo is de wijnkelder. Hier worden gratis rondleidingen en wijnproeverijen georganiseerd. Een aanrader!

Gelijk vanaf het terrein zijn er heel veel fotogenieke gelegenheden; de wijngaard naast de agriturismo, de heuvels rondom, het pittoreske kerkje op loopafstand en natuurlijk het prachtige gebouw zelf met al zijn hoekjes en doorkijkjes. Florence ligt op slechts 15 kilometer van de agriturismo en is met de trein makkelijk te bereiken. Het is een perfecte uitvalsbasis om het noorden van Toscane en Florence te ontdekken. Maar ook steden als Siena (45 km), Arezzo (50 km) en Lucca (70 km) zijn in een dag goed te bezoeken.
Stacks Image 688

De groep van 2014 jaar bijéén in een door mij geregisseerde en gemaakte foto.

Stacks Image 686

Kathedraal in Sienna

I Veroni

Stacks Image 70
De appartementen:
Alle appartementen hebben twee slaapkamers met ieder hun eigen badkamer.
Elk appartement heeft een eigen zitje in de tuin of terras met een tafel, stoelen en parasol. Verder hebben alle appartementen TV, airco en een goede keuken met 4-pits gasfornuis, koelkast, oven en magnetron. Voldoende mogelijkheid om zelf iets klaar te maken na de cursus. Maar ook de restaurantjes in Pontassieve zijn absoluut de moeite waard.

Op de binnenplaats is een grote overdekte patio waar gezamenlijk de foto’s worden besproken en de lunch zal worden geserveerd. Wil je meer zien van de prachtige locatie waar we gaan verblijven: klik dan op I Veroni.
Stacks Image 122
Stacks Image 132

Eén van de slaapkamers van de appartementen.

Eén van de woon- en eetkamers van de appartementen.

De kosten van de reis

Stacks Image 1607
Deelname aan de reis/cursus is € 590,- per persoon, dit is inclusief één maatijd door Babs bereid op de cursusdagen op de agriturismo. De cursusdagen zijn van maandag t/m vrijdag.

De kosten per persoon voor een appartement zijn € 400,- voor een gedeeld appartement en € 800,- per appartement wanneer je bijvoorbeeld het appartement voor jezelf wilt hebben. Deze prijs in inclusief beddengoed, eindschoonmaak en toeristenbelasting gebaseerd op gebruik van 2 personen per appartement.

In ieder appartement zijn twee aparte slaapkamers met een tweepersoons bed en een eigen badkamer. Als je een appartement deelt heb je dus voldoende privé, je maakt samen gebruik van de woonkamer en keuken. Je huurt het appartement van woensdag 23 t/m woesndag 30 September, een dag eerder aankomen of langer blijven is mogelijk, de kosten hiervoor zijn € 115,- per dag.


Donderdagavond staat er een gezamenlijke etentje op de planning in het fantastische visrestaurant L’Acquacheta in Bagno a Ripoli, de kosten hiervoor zijn € +/- € 40,- p.p. En de laatste avond sluiten we af op de Agriturismo met een heerlijk diner bereid met en vergezeld door de wijnen van I Veroni, de kosten voor dit gastronomische spektakel zijn € 50,- p.p.

Eventueel kan je gebruik maken van de ontbijtservice, de kosten bedragen € 12,- per persoon per dag. En ook zijn de partners natuurlijk van harte welkom, genoeg te zien en doen (en ook met een boek aan het zwembad was het afgelopen September fantastisch… We hopen dat we ook dit keer weer een leuke en gezellige groep enthousiastelingen kunnen samenstellen en kijken uit naar jullie reacties!

Wat gaan we doen?

Stacks Image 1612
In Toscane zal ik meer een begeleidende rol vervullen. Ik zal niet zoals in Pébru volgens een schema lesgeven, maar meer op de momenten dat er tijd voor is of als het nodig is nog wat extra uitleg geven. De prioriteit ligt bij iedere dag veel mooie foto's maken. Landschappen, architectuur, Italiaanse mensen en dorpjes en steden bezoeken en fotograferen.

Na het fotograferen zal ik zoals gebruikelijk de gemaakte foto's van de dag bespreken en aandachtspunten eruit halen. Zowel goede punten als foto's waar het niet goed is gegaan. Dat zijn de momenten waar ik als het nodig is verder zal bijspijkeren qua kennis en kunde. Of noem het puntjes op de i zetten. Het is dus veel fotograferen, maar uiteraard hoort nabespreken erbij.

Het is dus een reis, maar ook cursus, maar dan net even anders. Als er interesse is kunnen we ook op het landgoed van I Veroni een wijn- of olijventoer maken. Beiden worden hier verbouwd en verwerkt tot een eindproduct.

De fotoreis gaat door bij minimaal 6 personen en maximaal 8 personen. De andere voorwaarde voor deelname is, dat je minimaal de basis cursus gevolgd moet hebben bij Digitale Fotografie Vakantie. Aanmelden kun je je bij Babs.
Stacks Image 1630
Stacks Image 2179

Duomo in Arezzo

De was hangt buiten in Sienna

Stacks Image 84

Je gaat niet alleen naar Toscane voor de leukste fotoreis, maar ook voor het lekkerste ijs... niet normaal zo lekker!

Stacks Image 1617
Stacks Image 1620