Digitale Fotografie Vakantie

Fotografie cursus overzicht

Fotografie cursus overzicht

Er zijn meerdere fotografie cursussen. Laten we beginnen bij het begin en dat is altijd de basis.

In één week tijd leer ik je tijdens de basiscursus de fotografische technieken erg goed te beheersen. Je leert eerst technisch hele goede foto's te maken. Maar vaak zijn technisch perfecte foto's zijn saai. Die raken je vaak niet. Dus na eerst te hebben geleerd wat eventueel technische perfectie zou kunnen zijn gaan we pas echt beginnen met fotograferen. De 100% technische perfectie laten we dan achter ons en gaan vervolgens meer op inzicht, smaak en gevoel fotograferen. Ik ga je begeleiden door middel van de techniek te beheersen om iets te fotograferen zoals je het wilt fotograferen. Daarvoor moet je eerst leren waaraan een goede technische foto moet voldoen. En dan kunnen we die stap extra maken. Foto's maken die mensen raken en spannend zijn om naar te kijken.

Regels krijg je niet van mij (behalve voor lichtgebruik in de studio ten aanzien van lichtplaatsing). Wanneer iedereen namelijk volgens de "regels" zou gaan fotograferen wordt het saai. Nee, ik ga proberen om je creativiteit en eigen inzicht en gevoel te stimuleren. Weg met de regels. Probeer maar te fotograferen hoe je het zelf mooi zou vinden. In een week tijd krijg je dus een basis waarmee je altijd uit de voeten kunt! In welke situatie je ook komt. Of je nu een portret gaat maken, landschap, architectuur, vakantie, flitsfotografie of iets anders wat je graag vastlegt.
 
Zoals gezegd bieden wij cursussen aan van een week of eventueel langer. Je leert fotograferen zoals sommige mensen vreemde talen leren spreken in een klooster in Nederland. Pas op! De cursussen zijn intensief. Het is niet zomaar één workshopje volgen. Je zult veel energie nodig hebben voor de vijf daagse lessen. Het voordeel van helemaal afreizen naar Pébru in Frankrijk is dat je uit je eigen omgeving bent. Je hoeft je alleen maar een week op fotografie te concentreren. Dat levert de beste resultaten al achttien jaar lang. Even geen werk, geen boodschappenlijstjes, de kinderen ophalen van school. Nee, een week lang alleen maar fotografie bezig zijn. De beste manier om te leren fotograferen.

En goed fotograferen, het kan echt bereikt worden binnen vijf dagen!  Het is niet zo moeilijk als dat het lijkt en omdat we vijf dagen achter elkaar door kunnen gaan. En bovendien ook op een plezierige wijze goed leren fotograferen. En uiteindelijk nog meer plezier beleven aan je fotografie omdat je foto's na het volgen van onzen cursussen nog vele malen mooier gaan worden. Dat levert nog meer plezier op. Het hebben van plezier staat bij mij hoog in het vaandel. Hard werken en plezier dat is wat je mag verwachten. Ik durf haast wel te schrijven dat er geen betere cursussen zijn. Maar altijd zonder nabewerken. Want we doen hier aan echt fotografie. Alles uit je camera halen en niet uit nabewerking.

Fotografie vind dan ook altijd plaats met gebruik van JPG en nooit met RAW. Met die laatste kun je namelijk niet leren fotograferen. Dat is alleen leuk als je veel wilt nabewerken of wel moet nabewerken omdat je niet goed heb leren fotograferen. En dat het bij 98% van de andere fotocursussen wel zo is betekent dat je daar niet echt de pure fotografie leert te beheersen.

Welke fotografie curussen bieden wij aan?

Leer in een week tijd écht goed fotograferen. Leer je camera kennen, haal alles uit je camera en maak de mooiste foto's zonder nabewerking. Nabewerking is namelijk alleen nodig als iets niet goed is. En dat punt ga ik met jou voorbij tijdens de basis cursus.
Stacks Image 3
We gaan door met waar we gestopt zijn tijdens de basis cursus. Nog beter belichten en nog meer doen met je camera instellingen. En daarna drie dagen leren flitsen. Want als er geen mooi licht is dan maken we het. Zowel binnen als buiten. Na deze cursus kun je vervolgens met echt alle omstandigheden overweg. Met of zonder flitser.

De basis van al je fotografie bestaat uit een basis en vervolg cursus.
Vervlog cursus fotografie bij Digitale Fotografie Vakantie
Fuji is een heel apart en mooi merk. Eigenzinnig en de allerleukste camera om mee te werken. Je kunt er zoveel mee instellen en vanuit de camera het beeld manipuleren. Zelf fotografeer ik alweer 12 jaar met Fuji. Nog van ver voordat het merk populair werd.

Met Fuji fotograferen is niet makkelijk. Wil je eruit halen wat erin zit dan heb je zeker les nodig. Doe je zelf een plezier en geef jezelf een mooi cadeau. Dat is beter dan weer een objectief kopen. Investeer in je kennis.
Stacks Image 13
Creme de la creme van alle cursussen. Met maximaal 4 deelnemers bepaal je zelf het programma. En anders kijk ik wel wat je nodig hebt. We kennen elkaar immers al een tijdje als je deze cursus gaat volgen. Deze cursus kan echt alle kanten op. De puntjes worden nog verder op de i gezet en we gaan nog ingewikkelder licht opstellingen maken.
Stacks Image 25
Een week lang alleen maar flitsen. Binnen, maar nog belangrijker, ook buiten. Buiten is de plek waar de mannen van de jongens worden onderscheiden of de vrouwen van de meisjes. De hele wereld kan namelijk jouw studio zijn. Dus waarom zou je je beperken tot een studio binnen?

Leer het van mij, mijn grote liefde en passie en met al 40 jaar ervaring is werken met licht. Flitslicht. Ik durf wel te zeggen dat je nergens beter les kunt krijgen dan hier.
Stacks Image 27
Een cursus voor iemand die alleen op cursus wenst te komen. Dat kan om verschillende redenen zijn.
  • Je bent te ver om in te stromen op een basis cursus.
  • Je bent een professionele fotograaf, die vastgelopen is en weer even een zetje in de rug dient te krijgen
  • Je functioneert niet lekker in een groep
  • Of je hebt zulke specifieke wensen dat die in geen enkele cursus van mij passen.

Een ding is zeker, je krijgt de maximale aandacht een week lang. Heel intensief, maar persoonlijker dat dit kan het niet worden.
Stacks Image 147
Eindelijk is er een cursus waar je kunt leren printen en kalibreren! Want het is er gewoon niet. Ga er maar op googelen en verbaas je. En eigenlijk is je hobby of werk met fotografie niet compleet zonder dat je zelf goed foto's te kunnen printen. Een foto is pas echt een foto als die op papier staat. Ik durf zelfs te stellen dat je beter gaat fotograferen als je ook kunt printen. Printen is een vak apart. Dan pas ga je zien dat er een heel groot verschil is tussen een beeldscherm en een stuk foto papier. waarbij de laatste altijd mooier is.
Stacks Image 37
Al jaren zijn er mensen die graag naar het Franse Pébru willen komen, maar nog nooit hier geweest zijn. Omdat je het te ver rijden vinden of niet mobiel genoeg bent. Er zijn meerdere redenen waarom. Daarom heb ik een nieuwe service gemaakt. We doen met een ritme die jou het beste past. Het kan eens per week zijn of met een langere periode ertussen. Je dient minimaal vier online lessen te boeken als je een cursus wilt volgen.

Heb je specifieke problemen dan kun je ook een éénmalige online les boeken. Beoordelen van je werk en uitleg doen we allemaal live en online.
Stacks Image 73
Ook al ben ik pas 57, ik ben toch al 40 jaar fotograaf. Dat kunnen er niet heel veel zeggen dat ze het zolang volhouden. Wil je meer over me weten klik dan even op de foto.

Specialist: puur werken, zonder nabewerking, ultieme controle over camera, licht en belichting.
Stacks Image 39
Heb je niet alles, gaat er wat kapot tijdens de cursus? Je kunt bij mij spullen huren. Geen enkel probleem. Tegen hele schappelijke prijzen. Het is alleen maar om te helpen.
Stacks Image 35
Stacks Image 48
Wij werken hier volgens het principe: eerst leren, dan maken en dan misschien wel het allerbelangrijkste, nabespreken en beoordelen. Wij organiseren geen grote groep cursussen maar gaan voor hoge kwaliteit fotografie met zeer veel persoonlijke aandacht. Het maximum aantal mensen per cursus is van 2 tot 6 personen afhankelijk van welke cursus je boekt. Belangrijk om te weten als je écht goed wilt leren fotograferen wetende dat je veel persoonlijke aandacht gaat krijgen.
 
Bij geen goede uitleg van de fotografie techniek en beheersing ervan dien je alsnog te gaan PhotoShoppen. Ik ben echter van mening dat Photoshoppen nauwelijks nodig is als je een goede foto hebt gemaakt. Wij zijn geen Photoshop cursus! Er worden wel een aantal basis handelingen besproken en geleerd. Niet meer dan dat. Wij organiseren een fotocursus waar je leert fotograferen.
 
Leren fotograferen in een andere omgeving dan waar je normaal woont en werkt zal dan ook zeker inspirerend werken. Een andere cultuur, mensen, landschappen en zelfs de kleuren zijn anders. Het geeft direct de juiste aanzet en motivatie om al die nieuwe geleerde zaken en nieuwe indrukken van de omgeving trefzeker op de plaat vast te leggen.
Stacks Image 46
En even geen last van alle beslommeringen thuis. De inspiratie en het vrij zijn vormt de basis om succesvol digitaal fotograferen te leren in een week tijd. Op je gemak je camera van binnen en van buiten te leren kennen. Zo goed leren fotograferen dat je de grenzen van de mogelijkheden van je camera binnen een week zult tegen komen.
 
En neem je de rest van het gezin of de familie mee? Geen probleem. Wij hebben te huur een Gite, vier Chalets. Ook is er genoeg ruimte als je met de tent, caravan of vouwwagen wilt komen.
 
Voorts is er veel te doen in de omgeving en iedereen kan zich op deze manier prima vermaken en doen waar hij/zij zin in heeft. Wilt u meer weten over de mogelijkheden om direct een verblijf  te huren? Kijk dan op www.pebru.nl .

Pébru ligt in de Corrèze te Frankrijk.

Cursus prijzen:
Basis cursus 650 euro (maximaal 4 deelnemers)
Vervolg cursus 650 euro (maximaal 4 deelnemers)
Flits cursus 750 euro (maximaal 3 deelnemers)
Meester klas 650 euro (maximaal 4 deelnemers)
Fuji camera cursus 650 euro (maximaal 4 deelnemers)
Print en kalibratie cursus 855 euro (maximaal 2 deelnemers)
Privé cursus 1150 euro

De cursusduur is vijf lesdagen. De prijs is inclusief lunch, maar exclusief ontbijt en diner en verblijf op onze domaine. Klik voor meer informatie op de betreffende cursus.
De route hoe cursussen te volgen is redelijk eenvoudig. Iedereen begint met een basis cursus. Ongeacht wat je niveau is. Dat heeft ermee te maken dat de basis cursus al zo anders is dan wat je gewend bent er er zoveel nieuwe stof inzit dat de basis cursus nooit overgeslagen kan worden. Hoe tot een goede/perfecte belichting te komen vraagt een zekere mate van discipline. Dit moet je gewoon meerdere dagen geoefend hebben.

In de basis cursus zit de meest belangrijke les, wat is licht, hoe ermee te werken en de geuzenplak theorie. Dit is zo specifiek en zo enorm belangrijk dat om deze reden niemand de basis cursus kan overslaan. Goed belichten en mooi licht, de essentie van fotografie. Daarom altijd als eerste een basis cursus. Opdat je basis ook goed is. Als die niet goed is kom je moeizaam tot mooie fotografie. Het is niet alleen doen, maar het ook begrijpen.
Stacks Image 55
Mijn persoonlijke website: patrickmollema.com
Stacks Image 233