Digitale Fotografie Vakantie

Meesterklas cursus fotografie

Meesterklas

Voor de cursisten die de basis- en vervolgcursus hebben gevolgd is er nu een nieuwe cursus. Een cursus die jaarlijks kan worden gevolgd. De “Meester klas” cursus.

De “Meester klas” cursus is voor de cursist die in principe alles al kan en geleerd heeft, maar je bent nooit klaar met leren. Daarom is er deze cursus bij Digitale Fotografie Vakantie die zorgt voor nog meer fotografische diepgang en vervijning. Of voor cursisten die er geen genoeg van kunnen krijgen om onder begeleiding van de “Meester” nog beter te leren fotograferen. Voordat je aan deze Meester klas cursus kunt meedoen moet je echt eerst de basis- en vervolgcursus bij mij hebben gevolgd. Ik ga geen uitzonderingen op deze regel maken.

Nieuwe technieken of trucjes kunnen aan bod komen, maar dat is geen doel op zich. Het doel is het verder aanscherpen van het gene wat je al geleerd hebt. Ik heb zelf nog wel plannen voor zon tegenhouden en reflectie technieken ( sun swatten en bouncen), maar eigenlijk zijn dit soort plannen bijzaak. Fotografische spullen kun je blijven kopen, maar daar word je echt geen betere fotograaf van. Van betere techniek beheersing wel en nadenken over je onderwerpen ook.

Een aantal voorbeelden:
• Nog functioneler met je witbalans omgaan
• Nog strakker en accurater belichten
• Met meerdere draadloze flitsers leren werken
• Met moeilijkere lichtopstellingen leren werken
• Combineren van flits- en daglicht
• En bovenal nieuwe inspiratie opdoen
• Zachte portretten maken in de schaduw

Het zijn slechts enkele voorbeelden van wat er zou kunnen plaatsvinden tijdens een cursus. Met mij kun je alle kanten op en ik kan je alles leren.
Yousef Karsh imiteren
2 flitsers Meester klas
Poes doet raar
De onderwerpen horen eigenlijk niet door mij aangedragen te worden maar door jullie. Jullie zijn nu zover met fotograferen dat je feilloos weet waar je interesses naar uitgaan of waar je techniek of inzicht nog hapert. De input voor de cursus ligt in eerste instantie dus bij jullie. Ik begeleid, kijk, geef tips en aanwijzingen. En leer je misschien ook nog nieuwe technieken. Ik pas mij aan jullie wensen. Verder zal ik gewoon als vanouds weer proberen om een bron van inspiratie voor jullie te zijn. Nieuwe inzichten en dingen meegeven om over na te denken en na de cursus verder aan te werken. Zodat je weer een jaar vooruit kunt. Voor een jaar? Ja want de “Meester klas” cursus kun je jaarlijks volgen. Je kunt de cursus dit jaar volgen en volgend jaar opnieuw. Geen enkele cursus zal immers hetzelfde zijn. Daar zorg ik samen met jullie wel voor. Jouw zorg is het om jaarlijks beter te worden en in tussen liggende tijd veel te oefenen. De cursisten bepalen samen met mij, na een voorgesprek, hoe we de week gaan invullen. De een wil dit en de ander wil dat. Samen maken we het weekprogramma dat ingevuld zal worden naar ieders wens. Let op, het is dus altijd een beetje geven en nemen. Geen enkele cursus zal hetzelfde zijn. Uitdagend voor jou, maar ook voor mij. Hebben jullie geen ideeën dan zorg ik wel voor invulling van de week. Maar eigenlijk zou dat niet nodig moeten zijn. Je moet zelf een idee hebben waar je heen wilt en wat je nog beter wilt leren beheersen. Verfijning en verdieping dat is waar de “Meester klas” voor staat.
Inhoudelijk zal ik ook “nog” kritischer naar je gemaakte foto’s kijken. We gaan meer over beeld inhoud en associaties praten en uiteraard ook fotograferen. Zonder dat het een praatclubje gaat worden.
Stacks Image 143
Welke voorbeelden en mogelijkheden ik hierboven ook heb beschreven, het zijn mogelijkheden voor de invulling van een cursus. Het kan ook zijn dat er een week lang geen flitser uit de tas komt. Flitsen is leuk, maar geen must. Weten jullie niet wat jullie willen dan weet ik het wel. Van de meeste van jullie ken ik immers al jullie niveau en manier van fotograferen.

Wat heb je nodig voor de Meester Klas?

  • Digitale spiegel reflex of systeem camera
  • Groothoek object
  • Tele objectief
  • Camera statief
  • Flits statief
  • Swivel voor flitser
  • Losse flitser waarmee draadloos geflitst kan worden. Lees goed de flits cursus pagina wat je nog hebt als je je gaat inschrijven voor een Meester klas waarbij we weer gaan flitsen.
  • Minimaal 8 oplaadbare NiMH batterijen
  • Batterij oplader ( zie blog: batterij oplader)
  • Memory stick of geheugen kaar om na afloop van de cursus al je beste foto’s op te zetten.

Ook voor de “Meester klas” cursus geldt een maximaal aantal van vier cursisten per week.

De cursusprijs is 650 euro per week per persoon. Dit is exclusief verblijf kosten.
De cursus is inclusief les en lunch op cursusdagen op onze domaine. De verblijfskosten zijn niet inbegrepen in de cursusprijs. Het maximaal aantal deelnemers is vier personen. Voor meer informatie over de mogelijkheden kijk op www.pebru.nl

Hier kunt u informeren naar de mogelijkheden voor het volgen van de cursus:
Verzend mail voor deelname over de meester klas


Annulering voorwaarden
De annulering voorwaarden die wij hanteren zijn als volgt:
 
De cursist heeft het recht de geboekte cursus per aangetekende brief te annuleren. Afhankelijk van het aantal dagen voor aanvang
van de cursus er wordt geannuleerd zijn hiervoor de volgende bedragen verschuldigd:
 
A) Bij annulering tot 56 dagen voor geboekte cursus datum 20% van het cursus bedrag
B) Bij annulering van 56 tot 28 dagen voor geboekte cursus datum 50% van het cursus bedrag
C) Bij annulering van 28 tot 14 dagen voor geboekte cursus datum 75% van het cursus bedrag
D) Bij annulering vanaf 14 dagen voor geboekte cursus datum 100% van het cursus bedrag
 
P&B behouden zich het recht om de cursus bij onvoldoende deelname tot uiterlijk 21 dagen voor aanvang te annuleren.
Wij stellen je alternatieve mogelijkheden voor.
Stacks Image 124
Stacks Image 126
Stacks Image 136
Stacks Image 133
Stacks Image 130