Digitale Fotografie Vakantie

Madurodam cursus

Madurodam cursus

De meester komt naar Nederland voor een hele speciale cursusdag. Een unieke kans. En zoals je ziet op niet zomaar een plek. We gaan exclusief toegang krijgen tot het fantastische Madurodam, Ik zou zeggen; "Wie is er niet groot mee geworden?". Dit is een superkans fotograferen in Madurodam. . Heel speciaal dat dit mag en kan, want lees nog even door we krijgen een voorkeurs behandeling gezien de tijd dat we er kunnen verblijven.

Zaterdag 5 november 2022 gaat dit gebeuren. Van 12.00 uur tot 17.00 uur. Maar dan is het fotografische leerfeest nog niet afgelopen. Want van 17.00 toto 19.00 uur mogen wij alleen doorgaan met fotograferen. Wanneer alle gasten het park hebben moeten verlaten kunnen wij doorgaan tot ongeveer 18.40 uur. Want om 19.00 uur moeten ook wij het park verlaten. En we hebben een eigen ruimte voor fotobesprekingen.

Er is plaats voor slechts vijf cursisten omdat ik zoals gewoonlijk ga voor kwaliteit en niet voor kwantiteit. Wees er dus snel bij als je interesse hebt.
Stacks Image 142

Voor als je niet meer precies weet wat Madurodam is. Nederland in het klein. Met alle architectonische hoogtepunten van Nederland.

Het programma

Van 12 uur tot laten we zeggen half 5 lekker "gewoon" fotograferen. Oefenen op je technieken en belichtingen. Een dag om extra te leren, of door mij weer even op scherp gezet te worden. Noem het dan voor jezelf een opfrisdag. want je moet wel al minimaal de basis cursus hebben gevolgd maar nog liever ook een vervolg cursus.

Wij hebben een eigen vergaderruimte tot onze beschikking met dank aan Madurodam waar we foto's kunnen bespreken. De besprekingen die jullie zo goed van mij kennen. En waardoor je wat extra's leert of weer scherp wordt. Natuurlijk gaan we het weer hebben over belichtingen, contrasten, verzadiging, witbalans, ADR, ADL en wat wil je laten zien, composities en kansen en mogelijkheden. Jullie weten hoe ik werk.

Van half 5 zal het donkerder gaan worden. Dan gaan wij nog lekker een tijdje door met gebouwen in Madurodam met onze eigen flitsers uit te lichten en te verlichten. Je mag niet zoals hierboven tussen de gebouwen in. Dat was echt een uitzondering. Er staan namelijk altijd en overal hele mooie poppetjes, auto's en ander rekwisieten. Je blijft dus altijd aan de buitenzijde rondom het gebouw heen. Maar vanuit moment heb je het park voor jou alleen. Een gouden kans lijkt mij. Unieke gebouwen in het klein op een heel andere manier kunnen en mogen fotograferen zoals nog niemand het eerder gedaan heeft. Ja, ik wel! En dat is zo leuk, daar wil jullie van mee laten profiteren.

De haven, vliegtuigen, rondrijdende treinen, de markt van Gouda, het voetbalstadion van PSV, het is er allemaal. De paleizen, noem het maar op. Als je je goed wilt voorbereiden kijk je uiteraard eerst even op de website van Madurodam. Er valt heel veel te zien en te fotograferen.
Stacks Image 148
De bovenstaande foto mogen jullie niet maken. Dat is het enige wat niet mag! Je mag niet tussen de huizen en gebouwen inkomen. Maar wij creatieven kunnen dit ook op andere manieren. En met de flitsers later op de middag kan jij toch wel gave foto's maken. En ik kan je vertellen dit ik aan het maken van deze foto zoveel plezier heb beleefd. Het is echt een feestje om hier te mogen zijn. Je eigen sferen creëren, overzichten, een gebouw in een overzicht extra eruit laten springen door middel van een flitser(s). Het zijn zomaar wat ideeën en mogelijkheden. En het allerbelangrijkste: zonder dat er nog andere bezoekers aanwezig zijn. Dus een geheel vrij zicht op alles.

Voorwaarden:

Je moet minimaal een basis cursus hebben gevolgd bij Digitale Fotografie Vakantie. Het liefst ook nog de vervolg cursus al hebben gedaan.

Kosten: 150 euro per persoon.
Maximaal 5 deelnemers
Toegang Madurodam is inclusief
Kosten van eten/drinken zijn voor eigen rekening.
Om 19.00 moeten we het park verlaten.
Zorg dus dat er echt bent om 12.00 uur.
Eigen ruimte voor tussentijds bespreken van gemaakte foto's met aanwijzingen van mij waarmee je weer verder kan In Madurodam.
En dan vanaf ongeveer 16.30 uur de flitsers erbij pakken.

Boeken kun je bij Babs doen. Verzend mail voor deelname Madurodam cursus

Als er heel veel aanmeldingen zouden komen dan geef ik nu alvast aan dat ik zal selecteren op het aantal cursussen wat he hebt gevolgd. Ik zal eerst kiezen voor cursisten die ook al de vervolg cursus hebben geboekt. Omdat ik daarmee ook met flitsers aan de slag kan gaan. Wat daar ligt wel de grootste unieke mogelijkheid. Maar laat je hierdoor niet weerhouden om je op te geven. Laat eerst maar eens al die inschrijvingen binnenkomen. Gezien de laatste twee-drie jaar (Corona) ben ik daar wat voorzichtig mee. Maar als er echt heel veel zijn dan weet je vast dat ik wel op de aangeven criteria ga selecteren.

Mee te nemen:

  • Camera
  • 1 of twee objectieven van 24 tot 200 millimeter. Ligt er een beetje aan wat je wilt gaan maken.
  • Trigger
  • Een flitser, of twee
  • Dus dan ook minimaal één of twee flits statieven.
  • Eventueel camera statief. Maar flitsen vanuit de hand gaat goed tot zeker een 1/15 e sec.
  • En goede zin om te fotograferen meenemen

En nu snel boeken voor deze unieke mogelijkheid!