Fotografie tijdschriften beoordeeld | Digitale Fotografie Vakantie

Digitale Fotografie Vakantie

Leer écht goed fotograferen…

Stacks Image 181

Fotografie tijdschriften beoordeeld

Er zijn aardig wat fotografie tijdschriften op de markt. De verschillen zijn enorm groot. Zo groot dat ik nu een vergelijk heb gemaakt. Sommige bladen zijn echt slecht. Erg slechte testen en volkomen verkeerde conclusies. Die moet je dus niet kopen. Met dit overzicht hoop ik miskopen te voorkomen. Soms zijn mijn kritieken vernietigend. Dat weet ik zelf ook wel. Ik zal er geen vrienden mee maken.

Veel bladen fotografie tijdschriften hebben het over inspiratie. De inspiratie van de makers zelf is moeilijk terug te vinden in de bladen. Teveel fotografie tijdschriften zijn ingeslapen instituten geworden. Jarenlang maken ze hun blaadje op precies dezelfde manier. Het is wachten op een tijdschrift die in dat gat gaat springen. Ondanks dat er in Nederland veel fotografie tijdschriften worden uitgegeven (vergeleken met Frankrijk bijvoorbeeld)  denk ik dat er nog steeds ruimte is voor een vernieuwend en origineel fotografie tijdschrift. 

Een jaar later (augustus 2011) heb ik alle tijdschriften nog eens tegen het licht aan gehouden ten opzichte van mijn eerdere beoordelingen. Het is er zeker niet beter op geworden. De kwaliteit van de bladen loopt terug.
En in 2013 weer eens alles tegen het licht aangehouden. Het wordt er er wederom niet beter op.