Digitale Fotografie Vakantie

Patrick Kijkt

Scherpte wordt overschat

Je hebt twee soorten foto's. Scherp en onscherpe zou je kort door de bocht kunnen stellen. Steeds vaker zie ik dat scherp nog niet scherp genoeg is. Dus daarover een kleine blog. kaart

Lees verder…

Talent is niet belangrijk

Om meteen maar met de deur in huis te vallen: Het hebben van talent voor fotografie is totaal niet belangrijk. Iedereen kan het. Een hoopvol gegeven. Want velen willen heel graag heel erg goed worden, maar kan jij aan de voorwaarden daarvoor voldoen? Lees hoe dat te bereiken.
_DSF6780

Lees verder…

Goedkoop fotograferen: Fotografische ondergrond

Een nieuwe categorie bij Patrick Kijkt: Goedkoop fotograferen. Je hoeft niet veel geld uit te geven om creatief te zijn.
De spoeling in de markt qua fotografie winkels wordt steeds dunner. Velen winkels behoren inmiddels tot enkele bedrijven. Ze verkopen nagenoeg hetzelfde assortiment en de prijzen in Nederland liggen hoger dan in omringende landen. ik blijf me daarover verbazen. Zijn er prijsafspraken in Nederland? Ik concentreer me nu echter op ondergrondjes die je kunt gebruiken met fotografie. Die zijn namelijk nergens meer te koop. Achtergronden (backdrops)wel, maar van dat aanbod word je ook al niet echt vrolijk. Dus dan maar zelf aan de slag.
Fotografische ondergond

Lees verder…

Inspiratie met fotografie

Inspiratie is een groot goed. Heel veel fotografen/cursisten hebben vaak heel veel moeite het te vinden. Ik probeer van mijn kant veel te doen om anderen te inspireren. Door middel van mijn cursussen, mijn eigen foto's te laten zien goed en fout. Maar ook door middel van een soort after sales service dat je nog verder kunt oefenen in een speciale oefen groep op het medium Flickr. Kortom ik ben er heel veel mee bezig. En ik werk ook als fotograaf. En op deze manier zit ik nooit om inspiratie verlegen. Ik ga het uitleggen. Wat is inspiratie?20-09-2022_Bananen_0004

Lees verder…

Kijk naar het licht en wacht op het licht

Op welk moment maak je de juiste foto? En wat doet licht bij het maken van een foto? Een eenvoudige uitleg voor een simpele handeling. Kijken naar het licht.
_DSC4540

Lees verder…