Digitale Fotografie Vakantie

Leer écht goed fotograferen…

Gaat Fuji nu eindelijk eens iets doen?

Al 12 jaar fotografeer ik met Fuji. Ik kan dus wel stellen dat ik een trouwe gebruiker ben, al ver voor dat de hype begon met de huidige X generatie (sinds S5 Pro). Ik heb aardig wat centjes gedoneerd aan Fuji. Vele camera's en vele objectieven. En na twee en half jaar twijfelen is nu echt de liefde over en uit. Fuji maakt er een zooitje van. Lees meer…

Project Rembrandt, verplicht kijken

Wanneer je bij mij op cursus komt dan heb je een doel. Je wilt beter worden met fotografie. Dat kost tijd en geld. Wanneer je op zondag avond tijd hebt om 21.20 uur op NPO1 kun je kijken naar project Rembrandt en dat is gratis. Een herhaling van zetten van wat je bij mij al geleerd hebt. Herhaling kan echter nooit kwaad. Ik doe haast niets anders. Er is echter één groot verschil. En dat is de leraar.

IrisvanProjectRembrandt

Lees meer…

Paul Huf & award

Een belangrijk Nederlands portret fotograaf was Paul Huf. Vroeger vond ik hem goed en tegenwoordig wat minder. Dat ga ik deels verklaren. Feit blijft dat hij belangrijk is geweest voor de Nederlandse fotografie.
Paul HufLees meer…

Fuji camera vervangen

Nog niet zolang geleden heb ik de Fuji X-T3 gekocht. Mijn X-T1 was/is zo goed als op over en uit. Dat is niet erg na zeer intensief gebruik. Wat wel erg is, is dat ook ik na een overstap erg moet wennen. Waar ik jarenlang precies wist wat het eindresultaat zou worden met mijn X-T1, ging het ineens een stuk minder goed met mijn X-T3. Deze verraste mij. In eerste instantie niet positief. Ik heb het een en ander uitgeprobeerd en getest en nu weet ik weer waar ik sta en wat ik mag verwachten van de X-T3. De aanleiding was de onderstaande foto.

Parry

Lees meer…

Jaar in beeld 2018

Het jaar 2018 zit er weer op. Ook fotografisch bekeken. Het was een druk en goed jaar. Met voor mijzelf als hoogtepunt de komst van alle cursisten en een hele fraaie opdracht voor het departement Corrèze. Het gaat echter niet om mij maar om de cursisten. Er is weer veel fraais gemaakt. Hierbij een overzicht en wat uitleg. Lees meer…