Digitale Fotografie Vakantie

Leer écht goed fotograferen…

Kijken in mijn hoofd

Deze keer geef ik jullie een kijkje in mijn hersenen. Waar ik zelf ook naar heb mogen kijken. Ja, het is een aparte gewaarwording om naar je eigen hersenen te kijken. Dat doe je niet iedere dag. Ik vond het zo gaaf dat ik dit graag deel. Een foto van je eigen hersenen! Dat is toch gaaf?
Normaal gesproken maak je foto’s van de buitenkant van dingen, maar eigenlijk nooit van de binnenkant. Bij de buitenkant houdt het eigenlijk voor ons allemaal op. Röntgen fotografie is echter een hele andere tak van sport. Daar kijk je dwars door de buitenkant heen. Zelf heb ik er geen verstand van. Echt niet. maar het triggerde mij wel deze foto’s. Je eigen binnenkant bekijken!
Hierbij dus zeer intieme foto’s van mij. Normaal gesproken denk je dan aan andere dingen bij intieme foto’s. Dat is het niet. Deze foto’s gaan verder. Ik laat jullie naar mijn hersenen, mijn geest en mijn ziel kijken. Kortom naar alles wat ik ben. Meer dan dit kan ik van mijzelf niet laten zien. De hersenen ook wel je brein genoemd. Ongelofelijk mysterieus en onverklaarbaar. Ik kan er naar kijken maar dan nog. Wat zie ik? Googelen leert mij dat ik achter- midden- en voor hersenen heb. Ja verdraaid ik meen ze ook bij mijzelf te kunnen zien. Ik zie ook nog een goed ontwikkelde hersenstam. Maar dan houdt het echt wel op voor mij. Oh nee toch niet, ik zie nu opeens een kleine slaapkwab. Kan wel kloppen, want ik slaap niet zoveel. Zou er een verband zijn?

Picture-Taker-dSGFXU

Het is maar goed dat mijn neus er niet helemaal opstaat. Die lijkt best groot op de deze foto. En eh... wat zit daar voor een gekke zwarte vlek achter in mijn hoofd? Zijn dat ongebruikte hersencellen? Ja ik heb wel een goed ontwikkelde hersenstam zo te zien. Kan ik de vragen vinden die ik over mijzelf heb op deze röntgen foto? Waarom ben ik direct in de omgang? Waarom kan ik zo’n plaaggeest zijn? Waar zit dat in mijn hersenen? Waarom kan ik ook gevoelig zijn? Zijn dat die ander zwarte plekken? En wat een gekke hoeken zitten er soms in mijn schedel. Niet normaal. Het lijkt wel of ik misvormt ben.

Picture-Taker-i6KKcm

Kijken naar je eigen hersenen. Ik vind het erg boeiend. Je kijkt naar het gene wat alles regelt. Dat je bestaat, dat je blijft leven, dat je bent wie je bent. Met alle goede en slechte kanten van je zijn. Dat je denkt wat je denkt. Iets wat niemand je kan afnemen. Geweldig toch? Dat er miljoenen dingen per seconden in je hoofd gebeuren zonder dat je er erg in hebt. Daar kun je middels een röntgen scan gewoon naar kijken. Ik noem dit uniek. Alleen jammer dat ik er helemaal niets van snap. Maar ik kan wel zeggen dat ik mijn eigen hersenen heb gezien. Dat dan weer wel.