Digitale Fotografie Vakantie

Leer écht goed fotograferen…

Beeldkwaliteit is niet alles

Canon maakt al jaren matige camera’s en hoe wil je of moet je dat verdedigen. Tony doet het met verve. Je valt zowat accuut in slaap en er wordt veel met getallen en cijfers gegoochelt. Ik denk dat niemand dit filmpje tot het einde uit kan kijken, ik wel, maar ook ik had zoiets van….. wow wat is dit? Tony goochelt door met vergelijkingen en andere camera’s dat het een lieve lust is. Alles wordt uit de kast gehaald en geen resultaat zo slecht of Tony kletst het wel weer recht.

FB7D7ABE-FF59-463A-B46B-2830F08E5E9A

Helaas voor Canon en Tony valt er niets te redden. Ik wilde dat het anders was. Canon maakt er al jaren een zooitje van. Fuji is erg fijn bezig, Nikon en Sony ook nog een beetje en de rest doet niet meer zoveel. En dat terwijl ik ben alleen maar voorstander van meer competitie en uiteindelijk dus betere camera’s. De spoeling is erg dun aan het worden. En Canon zwelgt al vijf jaar in zelfgenoegzaamheid. Ik heb er al een aantal blogs over geschreven. En helaas Canon doet er helemaal niets mee.
Tony blijft goochelen en husselen, vergelijken en uitleggen totdat hij een ons weegt. Hij houdt de moed erin en geeft niet op. Alles waarin Canon minder is, is simpelweg niet goed weer gegeven. Die cijfers moet je namelijk heel anders bekijken. En daar gaat Tony weer…. De Sony @6000 is wel beter volgens hem, maar als je er anders naar zou gaan kijken dan is de Sony helemaal niet beter….. want…. en dan komt er weer een heel verhaal. Ik haak af. Het begint echt lachwekkend te worden.

CD171981-F427-46C5-A346-2A662FA8CBC2
]

De Canon 7DMKII wordt vergeleken met een Panasonic en een Olympus camera. Goede camera’s maar niet echt hoogvliegers zoals die elders wel zijn. And guess what? De Canon wordt op ieder gebied verslagen. Op laag licht iso na dan. Het dynamische bereik wat een stop lager ligt bij de Canon (wat veel is) vergeleken met de twee concurrenten is volgens Tony Macaroni niet belangrijk. Daar gaat het niet om. Dat het kleurbereik groter is van de andere twee is ook niet belangrijk. Mooie kleuren…. dat heeft hij nog nooit iemand horen zeggen??? En de overall score moet je helemaal niet naar kijken want dat zegt helemaal niets. Dat de Canon 7DMKII slechter is dan een 5 jaar oude Nikon D300? Draaien, keren, nog een keer de gegevens husselen en nog een paar vergelijkingen maken en Tony is eruit. De Canon 7DMKII is een revolutionare camera, ja echt wel! Er is bijna niets beters te vinden. Op een stuk of acht Nikons na dan. En niet te vergeten een stuk of 4 Sony’s. En dan nog een paar Pentaxen die ook beter zijn en vooral ook goedkoper. En Fuji… ach daar hebben we het maar even nog niet over. Er zijn slechts 104 camera’s beter, maar eigenlijk is dat niet zo. Dat zie je gewoon verkeerd.

F97C14B4-46F0-447E-8E0D-D0236BE4090B
Canon 7DMKII eindigt plaats 105 in het DXO camera klassement, maar volgens Tony is het toch wel één van de beste camera’s. Beter ook dan een Canon 5dMKIII.

De film gaat vervolgens verder met vergelijking waarbij het mij opvalt dat het vergelijkingen zijn met andere Canon camera’s. Vergelijkingen met andere merken zou niet te doen zijn. De 5DMKIII wordt ook vergeleken met de 7DMKII en vervolgens kan de 5DMKIII de prullenbak in. Want op elk punt is volgens Tony ( de presentator) de 7DMKII beter dan de 5DMKIII. Je zou er maar één hebben?! Trek het je niet aan, Tony komt niet echt betrouwbaar over. Bananen recht kletsen is nog niemand gelukt. De 5DMKIII is beter dan een 7DMKII. Echt wel.

477A9162-2359-4F1D-BD62-B866CC6EA1D3

Vervolgens komen er nog 25 minuten getallen en camera’s voorbij. Alles wordt met elkaar vergeleken tot je echt in slaap bent gevallen. En helemaal aan het einde komt dan het volgende statement voorbij. (zie bovenstaande afbeelding)

Beeldkwaliteit is niet alles, het is gewoon het makkelijkst om te testen!

Huh………??????????

Gelukkig, Tony heeft tijdens de presentatie nog zijn eigen reddingslijn gevonden. Het gaat helemaal niet om beeldkwaliteit. Oef, daar kom je goed mee weg… net voordat er op de gong werd geslagen heb je jezelf gered Tony. Slim en goed man. Ik zou er zo een slogan van kunnen maken. Als je camera niet goed genoeg is dan….zeg je,

Beeldkwaliteit is niet alles….

En als Canon nu eens eindelijk betere beeldsensoren in zijn camera’s gaat plaatsen hoef ik niet meer dit soort suffe blogs te schrijven. EN…….. worden heel wat Canon kopers en gebruikers een stuk blijer. Want daar is het me toch echt allemaal om te doen. Want iedereen die een Canon koopt verwacht iets goeds te kopen. Canon is groot, Canon heeft de naam en het imago. Er zijn inmiddels fabrikanten die het trucje vele malen beter beheersen voor wat betreft het maken van digitale camera’s. En tot die tijd dat Canon de zaken serieus anders gaat aanpakken kun je beter iets van andere camera merken kopen.