Digitale Fotografie Vakantie

Leer écht goed fotograferen…

Foto's die niemand kan maken

Pretentieuze titel? Nee echt niet. Misschien is het je ontgaan, misschien ook niet, maar Nederland heeft sinds een maand een astronaut in de ruimte. Zijn naam is André. Niet onze Andé, die zit gewoon ergens in Oost Azië. Nee nu gaat het over André Kuipers. Wat is hier zo leuk aan behalve dan dat hij een half jaar gewichtloos door de ruimte heen zweeft?
André maakt mooie foto’s en zet deze op Flickr. En echt geloof me nu maar, het zijn foto’s die jij en ik nooit zullen maken. En vandaar de blog titel. In eerste instantie zou je kunnen denken: „ hoezo zal ik dat soort foto’s nooit maken?” Nou kijk zelf maar in zijn stream. http://www.flickr.com/photos/astro_andre/

Gezien? Dan snap je waarom wij nooit dit soort foto’s zullen maken. André Kuipers is afgereisd met een Nikon D2Xs ( best een oude camera) en maakt bijzondere foto’s. En hij is zo aardig om ze met ons te delen. Gemaakt op een plek waar wij nooit zullen komen, het ruimte station ISS. En dat vind het nog wel het meest unieke eraan. Wij weten met zeer grote waarschijnlijkheid dat we nooit de kans zullen krijgen om deze tak van fotografie te bedrijven. Jammer? Ja, maar we mogen wel meekijken. En dat is ook gaaf. Soms is een beetje mee genieten al net zo fijn.

Vliegen op een stofzuiger. Elke zaterdag filters schoonzuigen en oppervlaktes reinigen.

Ik heb hem inmiddels als contact toegevoegd. Ik vind het al erg gaaf om te zien wat hij de eerste maand bij elkaar heeft gefotografeerd vanuit de ruimte. Ik ben benieuwd wat hij de komende 5 maanden er nog aan toe gaat voegen. Vreemd ook om te bedenken dat hij foto’s naar Flickr upload vanuit de ruimte. De afstand tot aarde dat hij door de ruimte zweeft is maar iets van 450 kilometer, maar toch. Hier nog een foto. Ik heb ze van zijn Flickr account afgehaald en naar ik mag aannemen zal hij dat niet erg vinden. Hij zal toch graag willen dat zoveel mogelijk mensen zijn foto’s zien?

Alle zonnepanelen wijzen naar Rotterdam en de Maasvlakte in het centrum. In de open plek tussen de wolken

Wel zie ik dat André zijn flitser verkeerd gebruikt. Ik denk dat ik hem een les draadloos flitsen ga aanbieden als hij weer terug op aarde is. Zeker als je naar de eerste foto kijkt, dan moet en kan dat veel mooier uitgelicht worden. Geen A licht op jezelf zetten André. Lijkt me wel gaaf met zwevende flitsers werken, of zou het juist erg lastig zijn? Dat iedere keer je licht wegzweeft...
Ik ga André een flitsfotografie cursus aanbieden. Zijn foto’s zijn interessant en prachtig maar het flitsen moet beter worden.

Hallo Andé, hallo Andre..... Pebru calling ISS station, ben je klaar voor je eerste les flitsen? Volgens mij wordt dat dan de eerste keer dat iemand les krijgt in de ruimte. Historisch! Lijkt me wel wat. Internetten doe ik toch ook al via de satelliet, dus het signaal gaat pal langs hem heen. Hij hoeft het alleen maar even ter plekke af te tappen. Nou ja zo heb je wel weer genoeg gedroomd Patrick. Even terug op aarde.

Hoe dan ook, ga allemaal even zijn stream bekijken en klik hem aan als contact. André Kuipers maakt echt unieke foto’s die gezien moeten worden.