Digitale Fotografie Vakantie

Leer écht goed fotograferen…

Nikon geeft service

Afgelopen zomer ben ik gevallen met de D-700 en mijn nog bijna nieuwe Nikkor 24-70mm F/2.8 Nano lens. Voor het eerst in 30 jaar fotografie. Dus op zich een best aardig gemiddelde van vallen met je camera in je handen. Een keer in de 30 jaar is vol te houden. Een verzwikte enkel en een open elleboog waren het resultaat en daarbij de kapotte dure 24-70 mm lens.
Een objectief wat opeens in 2 delen voor je op de grond ligt. In een erbarmelijke slechte staat. Dat je moet zoeken op de grond om alle onderdelen weer bij elkaar te krijgen. Dat is niet leuk en doet pijn in je hart. Ook dat nog eens! Zeker als je 3 maanden ervoor er nog een dikke 1500 euro voor hebt betaald. Ik kon wel janken. Niet van de fysieke pijn, maar wel door het toekomstige gemis van mijn lieveling lens.

Gelukkig kwam er niet lang erna een cursist bij mij op cursus die stom toevallig een buurman heeft die bij de Nikon repair service in Nederland werkt. Dus het zwaar gehavende objectief kon makkelijk en snel weer terug naar Nederland. Dank je wel Joyce.

Vrij snel kwam de diagnose binnen dat mijn dierbare objectief wel heel erg kapot was. En dat het een dure reparatie zou worden. 890 euro om precies te zijn. Dat is een hoop geld voor een objectief van 1500 euro. Maar ja, de schade was ook groot. Het was wikken en wegen, omdat het geld helaas nog steeds niet op mijn rug groeit. En uiteindelijk na lang nadenken toch maar een acoord gegeven voor reparatie. Het is immers altijd nog goedkoper dan hetzelfde objectief weer nieuw te kopen. Alleen had ik wel een beetje schrik ervan of ze het bij Nikon wel goed zouden kunnen repareren. Het objectief had immers een knal gemaakt op de grond zoals je zelden ziet.

Twee weken later kwam er een bericht binnen. Mijn Nikkor 24-70 F/2.8 objectief was gerepareerd. Eric Jan gebeld, mijn beste vriend, of hij het objectief wilde ophalen in Beverwijk. Hij kwam toch met de kerstdagen hierheen. Geen enkel probleem Patrick ik ga hem voor je halen en afrekenen. Slechts een paar dagen later was Eric Jan met objectief hier aangekomen. Veilig ingepakt in bouwlaarzen met stalen neuzen. Zodat onderweg in de volgepakte auto met 3 kinderen er in ieder geval niet iets opnieuw kapot zou gaan aan dit duurbetaalde objectief. Ik moest er wel om lachen toen ik „mijn” objectief uit de met vacht gevoerde en stalen neuzen laars zag komen.

Yeah, eindelijk had ik weer mijn lieveling objectief in mijn handen. Na 4 eenzame maanden, waarbij hij grotendeels hier zielig in twee delen op een plank heeft gelegen. Twijfelend of dit wel überhaupt gerepareerd kon worden. Ik heb het objectief in mijn hand en kijk er nog eens goed naar. „Maar dit is een heel ander objectief?Dit is niet de oude die kapot is gegaan”. Het objectief zag er zo kakelvers en nieuw uit!
Ik loop naar beneden naar mijn computer en log in op de Nikon service website en ga naar de serie nummers van mijn bij Nikon geregistreerde spullen controleren. En ja wat zie ik daar? Het objectief wat ik nu in mijn handen heb heeft een heel anders serie nummer dan het objectief wat ik ooit heb gekocht. Ik heb dus een nieuw objectief in mijn handen?
Ja, nog eens goed kijken en er is werkelijk geen gebruikersspoor op te ontdekken. Dit is gewoon een totaal nieuw objectief! Wauw wat een service!

En Eric Jan had daar op het Nikon service centrum van Nikon in Beverwijk ook nog een kop koffie gekregen. Jawel. Ik zeg niet dat service van een fabrikant zo moet zijn, want het was tenslotte mijn eigen schuld dat ik de lens en camera uit mijn handen heb laten vallen. Dus ze hadden het niet zo hoeven op te lossen. Maar dat heeft Nikon wel gedaan. Wat een klasse.

Zoals jullie weten was ik al een zeer tevreden Nikon gebruiker, maar nu nog meer. Dit is echt perfect. Ik steek mijn duim omhoog en geef ze een dikke 10. Deze actie van Nikon dekt het complete woord service. De betekenis van het woord service. Ik adviseer altijd al Nikon te kopen, dat zal door deze actie van Nikon zelf zeker niet minder worden. Ik heb er weer een argument bij. Dit is wat je wilt als consument. Meedenken!