Digitale Fotografie Vakantie

Leer écht goed fotograferen…

Gratis vakantie in Griekenland

Ik kijk en ik zie… en wat ik zie bevalt me niet. Nike is een Amerikaans sportmerk, maar ook de Griekse Godin van de overwinning. Er hangt nog niet een totale overwinninsg sfeer in Griekenland, maar ik kan ze helpen. Ik heb een idee, een plan. Om ze er verder bovenop te helpen.

Papandreou

Vanuit het fotografisch centrum van Frankrijk, genaamd Pébru, heb ik de oplossing bedacht voor de Griekse problemen. De Grieken zijn zo ontzettend dankbaar voor de geboden hulp vanuit geheel Europa toe dat ze ons eerdaags gaan uitnodigen om daar gratis op te vakantie komen. Ze gaan onder de bezielende leiding van Papandreou nog even een referendum doen over mijn alles oplossende plan, maar daarna is alles toch wel in kannen en kruiken verwacht ik.

Ik weet dat de Grieken echt onwijs blij zijn met de steun die ze krijgen. Ze laten het wel niet zo merken, ze hebben een beetje moeite met zicht te uiten, maar let op dat komt nog wel. Ze willen ons namelijk verassen. Waarom gaan ze dat doen? De 110 miljard die ze zojuist gekregen hebben in de vorm van geld en kwijtschelding van schulden willen ze toch op een of andere manier terug geven. Is ook wel logisch... Wat houdt mijn plan in?

De 110 miljard gedeeld door 500 miljoen Europeanen gaat goed worden voor een gratis vakantie in Griekenland, plaats naar keuze, ter waarde van 2000 euro per persoon, daarbij is het wel de bedoeling dat wij natuurlijk wel wat van ons geld gaan uitgeven aldaar. Drankjes, hapjes, taxi, souvenirs en meer van dat soort zaken. Want voor 2000 euro is het uiteraard geen all-in vakantie. Dat is altijd wel lachen met de Grieken, ze blijven je verassen. Ze zeiden dat het gratis was, maar toen je eraan kwam bleek het toch weer net even anders te zijn.Maar goed het is ze vergeven.

Stel dat 10% van alle geïnviteerden naar Griekenland op vakantie gaan. Dat zijn 5 miljoen mensen en die geven allemaal 1000 euro uit op hun vakantie dan stroomt er toch 5 miljard euro binnen in de Griekse staatskas. Papandreou schreef mij al:” Goed plan Patrick. Kosten gaan voor de baten, maar eigenlijk kost jouw plan niets en het levert wel veel geld op. 5 miljard geeft ons toch weer bijna een maand de tijd om verder te filosoferen (Grieks woord) hoe verder te gaan. Als dank voor dit goede plan Patrick mag je met al je cursisten gratis in Griekenland komen fotograferen”. Neem iedereen maar mee die je wilt, schreef hij. Dat is niet tegen doveman oren gezegd. Plutos, god van de rijkdom baadt nog niet in het geld op zijn hoge Griekse berg, maar pootjebaden moet toch kunnen lukken met 110 miljard. Dus ben ik meteen met een programma begonnen voor de aanstaande gratis fotografiereis/ cursus in Griekenland.

Wat gaan we doen?
  • We gaan eerst drie dagen fotograferen op het eiland Diafragmos.
  • Daarna door naar Obscuros voor 4 dagen fotografie.
  • Met de boot gaan we door naar het eiland Sluiteros. Onderweg kun je dolfijnen zien zwemmen. Het mooiste bewaren we voor het laatst.
  • We sluiten af op het vaste land in Axima met schitterende panorama’s.


Stomtoevallig is Axima het Griekse woord voor onaanvechtbare grondwetten. Puur toeval, het lijkt cynisch maar het is echt niet zo bedoeld! En ook niet melancholisch. Zoveel antroposofie zit er nog wel in mij om dat niet als flauwe woordgrap te gebruiken na zo’n mooi aanbod van Papandreou. Want ook hij heeft eindelijk de foto gezien! De foto gezien? Ja foto betekent in het Grieks licht. Dus ik bedoelde te zeggen dat Papandreou het licht heeft gezien. Want in principe is er in Griekenland een grote hang naar xenofilie. Zeker wat geld betreft. En zoals we gezien hebben de laatste weken is dit geen utopie gebleken. Een utopie is namelijk onwerkelijk of onvervulbaar, maar niet voor de Grieken. Daar is werkelijk alles mogelijk. Dus ook gratis fotografie vakanties. En dit alles in goede harmonie (Grieks woord). Zonder ironie (ook een Grieks woord).

Afsluitende met alweer een Grieks woord en een retorische vraag. Ben ik gek of zijn de de Grieken het? Is toch best een slim plan van mij? En ze mogen best iets terugdoen. Pandreou gaat zijn best doen, let maar op...