Digitale Fotografie Vakantie

Leer écht goed fotograferen…

Klein lesje

Fout licht en een slechte belichting

Ik open vanavond mijn mail en zien een bericht van CA Brive, je weet wel die rugby club uit Brive waar ik vaak ga kijken. Ik heb al eens een blog geschreven over rugby fotografie in de vorm van Rugby voor dummies. In de mail van vanavond zat een foto een foto die ik ook heb weliswaar vanuit een iets ander standpunt. En laat het nu net een foto zijn van eergisteren waar mijn blog wat is fout licht over ging. Kijk, vergelijk en leer… Fot van de echte fotograafLees meer…

Wat is fout licht?

Fotografie is schrijven met licht….? Ja dat zeggen ze allemaal en iedereen praat elkaar maar na. ik ben niet zo van dit soort in hokjes stoppen. Ik ben gek op mooi licht, sterker nog, het is mijn specialiteit. Eén ding is zeker wel waar, zonder licht kun je niet fotograferen. Met mooi licht maak je mooie foto's en met slecht licht maak je slechte foto's. Is dat helemaal waar? Ja, zo goed als. Fout licht geeft slechte foto's. Ook als ze wel technisch goed zijn. Sfeer gaat boven techniek. En fout licht geeft geen sfeer.
Speler-in-de-schaduwLees meer…

Grote maten fotografie

Iedereen heeft het recht om mooi om de foto te staan. Groot, klein dik of dun, mooi gefotografeerd worden is een recht vind ik. Maatje 34 en 36 kan iedereen wel leuk fotograferen, maar vanaf maatje 40 wordt het wat anders. Overal ter wereld bestaan grote maten. Meer dan 50% van Nederland blijkt uit onderzoek te zwaar te zijn. Dus even opletten! Je zou wat aan dit blogje kunnen hebben. Tenzij je nooit verder komt met je fotografie dan maat 36. Dan mag je deze overslaan.
Zo moet het nietLees meer…