Camera magazine | Digitale Fotografie Vakantie

Digitale Fotografie Vakantie

Leer écht goed fotograferen…

Camera magazine “Valt weinig meer over te zeggen”

Ooit een goed tijdschrift nu verwoorden tot een fotografische prullenbak. Slecht onderbouwde tests, verkeerde en onvolledige conclusies. Waar ze ooit goed waren, erg goed zelfs, is er nu helemaal niets meer over van dit fotoblad.

Tests zijn niet meer dan een persbericht opsommen in spreektaal. Af en toe worden er conclusies getrokken en dat heet dan een test te zijn.

Het magazine verschijnt slechts 6x per jaar. Veel minder dan de andere fotografie tijdschriften. Kennelijk geeft dit meer rust op de redactie om tot een betere inhoud te komen. Al hoewel er dan ook wel het nadeel is dat het tijdschrift nooit echt actueel kan zijn. Het hobbelt op deze manier van uitgeven altijd een beetje achter de feiten en de gebeurtenissen aan. Daarnaast was er nog de website www.cameranet.nl. Deze wordt niet meer onderhouden en is inmiddels ook helemaal uit de lucht ( 21-4-2014). En iedereen die het maar wil mag deze website overnemen. " Er valt best wel wat traffic te genereren". Kennelijk was er niemand geïnteresseerd.

Wat er gebeurd is bij dit blad weet ik niet, het was ooit echt een goed blad, maar er is weinig meer van over. En het allerergste is wel dat de hoofdredacteur openlijk schrijft in zijn eigen blad dat iemand die het wenst om de website te onderhouden zich mag melden. "Misschien wordt het nog wat met de website!" En zo steekt het papieren blad eigenlijk ook in elkaar.

Camera magazine is geschreven door goedwillende amateurs echter zonder kennis van zaken. Vol aannames en veronderstellingen. Er wordt maar wat geschreven. Persoonlijke voorkeuren voor bepaalde merken worden niet onder stoelen of banken gestoken. Een Canon D60 is beter dan een Nikon D-7000 omdat de Canon een kantelbaar scherm heeft. En meer van dit soort totale onzin.

In een overvolle Nederlandse fotografie tijdschriftenmarkt voegt dit blad werkelijk niets toe.
Resumé:
Ze zijn het even helemaal kwijt. Misschien komt het nog een keer terug?
Beoordeling: 4.0