Shoot | Digitale Fotografie Vakantie

Digitale Fotografie Vakantie

Leer écht goed fotograferen…

Stacks Image 1226
Shoot inspiratie voor betere beelden

Een nieuw fotografie tijdschrift. In ieder geval voor mij. Ze werken samen met www.belgiumdigital.com en dat is een serieuze en goede club.
Al bladerende en lezende vallen de eerst dingen direct op. Wat minder advertenties en inhoudelijk beter dan veel Nederlandse bladen. Er worden diverse fotografische onderwerpen besproken en zowaar ook wat uitgediept. Met goede tips en zaken waar op te letten en aan te denken. Sommige tips zijn zo ongebruikelijk dat ze alleen gegeven kunnen zijn door mensen die werkelijk verstand hebben van fotografie.
Toch laat ook dit blad wel steekjes vallen. Zo staat er in een artikel iets geschreven over histogrammen. Er wordt een beetje uitgelegd waar op te letten, maar in mijn ogen niet goed genoeg. Het is een halve uitleg. En die laat vaak de lezers met meer vragen achter vergeleken met het moment dat ze het artikel nog niet hadden gelezen. Er is dus ruimte voor verbetering.
De ingezonden lezersfoto’s worden zoals in ieder ander fotografie tijdschrift ook hier beoordeeld. En de commentaren zijn zinnig en nuttig. In Shoot zijn de lezersfoto’s niet gepromoveerd tot goedkope bladvulling, maar vullen werkelijk een behoefte in.
In het door mij gelezen nummer staat een test van de “nieuwe” Canon 7D.  Door wie er getest wordt is niet duidelijk, maar er wordt wel goed getest. Er wordt niet zoals in vele andere fotografie tijdschriften klakkeloos geschreven dat alles mooi en fantastisch is. Er worden wel degelijk enkele kritische aantekeningen gemaakt.  
Voor 4,90 per maand vind ik dit wel een aanrader als je een fotografie tijdschrift wilt kopen om geïnspireerd te raken of wat extra’s wilt leren.
De lay-out mag wat frisser, maar mij hoor je er niet over klagen. Liever een goed inhoud dan een goed verpakking. En ja, het liefst natuurlijk allebei.
Stacks Image 1227
Resumé:
Een goed fotografie tijdschrift. Deze kan ik echt aanraden.
Beoordeling: 7.5