De fotograaf | Digitale Fotografie Vakantie

Fotografie tijdschriften beoordelingen

Leer écht goed fotograferen…

Stacks Image 1243
De fotograaf

Dit fotografisch tijdschrift richt zich niet op fotograferende amateurs. Maar meer op de professionele fotografen en fotografische studenten. De keuze van onderwerpen zijn anders. Er wordt gekozen voor andere fotografen die vertellen over hun specifieke ervaringen in een bepaald gedeelte van het fotografische vak. De afgebeelde fotografie is dan ook vaak van een veel hoger niveau vergeleken  met andere tijdschriften.
De fieldtests zijn echter om te huilen. Het zijn meer reisverslagen dan serieuze cameratesten. Hoeft ook niet op dit niveau. Hier heb je je keuze al lang gemaakt. Dus eigenlijk overbodige artikelen de fieldtests. Stuur dan iemand met een Hasselblad of een technische camera op pad en bespreek dat dan.
Zeer groot is altijd de aandacht voor de diverse opleidingen. Ik heb vaak het gevoel dat de opleidingen dit blad op een of andere manier sponsoren. Zoveel aandacht krijgen de opleidingen. Cursisten van Statief, Fotoacademie worden tot in den treure besproken en aan het woord gelaten. Vaak met niets zeggende foto’s. Dat zegt echter iets over de opleiding en niet over de cursist. Regelmatig komen cursisten van de eerder genoemde opleidingen bij mij bijspijkeren omdat ze op hun “echte” school bepaalde dingen niet geleerd krijgen of zelf  maar moeten uitzoeken.   Kortom mensen van  De Fotograaf kijk eens over jullie horizon heen en kijk eens wat er nog meer gebeurd in het fotografie landschap. Bijvoorbeeld een cursus in Frankrijk die studenten moet bijspijkeren om er echte vakmensen van te maken. Geeft toch te denken.
Al met al een aardig blad. Wel volledig vast geroest in onderwerp keuzes. Het is zo, het blijft zo en zal waarschijnlijk nooit meer veranderen. Drie  a vier fotografen bespreken per blad, een paar fotografie studenten voor het licht houden, vast verkooppreek van Marcel Buisman, nuttige juridische informatie van Luc Verkoren ( oud leraar van mij) dan nog de foto exposities vermelden en een paar boekenbespreken en het blad is weer vol. Oh ja ook nog wat persberichten, maar dan meer gericht op de professionele fotografen. Op zich een goed blad, maar niet voor de enthousiaste amateur fotografen. Je leert hier niets. En dit blad zal zeer zeker niet je fotografische horizon verbreden.
Stacks Image 1244
Resumé:
Leuk voor professionele fotografen en studenten. Niet voor de amateurs..
Beoordeling: 7.0