Zoom | Digitale Fotografie Vakantie

Fotografie tijdschriften beoordelingen

Leer écht goed fotograferen…

Stacks Image 1260
Zoom "Geen vlees en geen vis"

Bij IDG hebben ze een aantal computer redacteuren geplaatst op de afdeling die Zoom moest gaan uitgeven ( Cees de Jonge is een uitzondering) . En dat vind je terug in het blad.
Veel software besprekingen en veel tutorials hoe je bepaalde handelingen kunt uitvoeren met diverse soorten software.  Ik heb de pagina’s niet geteld, maar ik denk dat de helft van het zoom magazine gevuld wordt met software besprekingen en uitleg. Dat is in mijn ogen geen fotografie tijdschrift. Het is maar een gedeelte van fotografie. Maar ja, het is wel lekker makkelijk pagina’s vullen en makkelijk te maken met ook nog eens hele lage kosten.
Inhoudelijk op fotografie gebied is a het allemaal heel magertjes. Er word wel veel verteld maar weinig echt uitgelegd. Veel tekst en weinig diepgang. Je leert er niet echt veel van.
De tests van voornamelijk camera’s zijn kort en bondig. Ik ken slechte punten van diverse camera’s maar bij Zoom worden ze nooit beschreven. Ik vraag me af of er wel degelijk en goed getest wordt daar in Haarlem.
Als de test dan wat uitgebreider zijn dan worden ze meestal uitgevoerd door goedwillende amateurs. Het is maar net wat ze gewend zijn om mee te fotograferen en dan krijgen ze opeens een nieuwe camera in hun handen. Wederom een voorbeeld van lekker gemakkelijk en vooral goedkoop een tijdschrift in elkaar draaien. Waar slaat dit toch op? Je koopt toch geen fotografie tijdschrift om een cameratest te lezen die misschien wel is gemaakt door mijn buurman die normaal bakker is? Zoom moet goedkoop gemaakt worden en zoveel mogelijk geld opleveren.  Het tijdschrift oogt gelikt, ze weten echt wel bij IDG hoe je een tijdschrift goed moet laten smoelen, maar passie voor fotografie? Nee die is ver te zoeken. Het is gewoon core business. Tijdschriften uitgeven en daarmee geld verdienen.
De community op de website van zoom is erg  groot.  Dat hebben ze heel slim en goed gedaan. Dat werkt goed en bind de mensen langer aan zich. En dan wordt er jaarlijks ook de Zoom experience georganiseerd. Nog een slimme manier om consumenten aan je te binden. En dat doen ze allemaal heel erg goed. Nu nog een goed fotografie tijdschrift maken. Dit is een middle of the road magazine. Geen vlees en geen vis!
Stacks Image 1261
Resumé:
Aardig als je wat beter met je software wilt leren werken. Het is geen fotografie tijdschrift. Het lijkt erop, maar dat is alles. Niet kopen. 
Beoordeling: 5.5