Digifoto Pro | Digitale Fotografie Vakantie

Fotografie tijdschriften beoordelingen

Leer écht goed fotograferen…

Stacks Image 1294
Digifoto pro “150 pagina’s inspiratie”

 Wanneer je de kop leest worden de verwachtingen logischerwijs hoog. 150 pagina’s inspiratie. Ik ga niet vervelend doen, maar zelfs een advertentie kan inspiratie opleveren.  Het inspiratie tot een aankoop of dat je er toch wat van leert wat er zoal op de markt te verkrijgen is. Hoe dan ook Digifoto pro is een mooi gedrukt tijdschrift die als je het in de winkelschappen ziet staan veel verwachtingen oproept. Het ziet er gewoon gelikt en goed uit.
Al bladerend vraag ik mij af wat ik nu eigenlijk zit te lezen. Heel veel 1 op 1 geplaatste persberichten van fabrikanten. Dat geeft niet dat doet iedere fotografie tijdschrift. Uiteraard staan er ook veel camera testen in. Ik heb het nummer 3 voor mij van 2009, maar heb alle andere ook gelezen. Dus mijn mening is niet gebaseerd op 1 uitgave. De Canon 7D  wordt getest net zoals de Sony @550 en de Nikon D300s en nog andere camera’s.
De tests zijn een beetje algemeen, niet slecht geschreven, maar ook niet goed. De tests blijven hangen in algemene prietpraat en veel opsommingen en feiten die gewoon uit de handleiding zijn overgeschreven. Daarvoor koop je niet een fotografie tijdschrift. Een minpuntje. Als je test, doe het dan goed.
Op de cover staat zo mooi 150 pagina’s inspiratie. Daarvan zijn zeker de helft advertenties. Van de helft die overblijft, 75 dus, zijn er minimaal 30 pagina’s gevuld met het werk van goedwillende amateurs. Maar je leert er weinig of niets van. Dan blijven er nog 45 pagina’s over. 10 ervan zijn voor persberichten van nieuwe producten blijven er nog steeds 35 pagina’s over. Zou het daar dan gaan gebeuren?
Weer 10 ervan gaan op aan het promoten van de Photo academy award. Dit wordt zo prominent gedaan dat ik ert geen twijfel over heb dat Digifoto pro een belang in dit evenement heeft. Blijven er nog 25 pagina’s over. Gaat het nu dan gebeuren? En helaas weer niet. Twee pagina's zijn voor boeken gereserveerd en nog 2 voor software die je kunt downloaden (tegen betaling) van de grote merken, dus ook dit zijn eigenlijk advertenties. En dan hebben we nog 20 pagina’s over. Ik doe niet eens meer mijn best om te bepalen of die wel of geen zin hebben. Wat een waardeloos flut blad. 
Oh ja, een test van lichtmeters leid direct weer tot 3 pagina’s extra advertenties voor lichtmeters.  Het is een algemeen informatief artikel, maar leren hoe je licht moet meten? Nee, dat zit er niet in. Wel waar je ze kunt kopen. Nog 14 pagina’s te gaan.  
Nee laat maar liggen dit blad. Hier word je niets wijzer van. Dit blad wordt gemaakt door commerciële mensen die weten hoe ze advertenties moeten verkopen.  Door middel van veel amateur foto’s weten ze hun blad nog lekker verder te vullen. En gratis en voor niets. Nou ja bijna voor niets. Laatst stonden er foto's in van iemand die voor het gebruik van drie van zijn foto's (test Pentax K20D) ter vergoeding een tijdschrift kreeg van 4,95 euro. Ja, echt waar! 4,95 voor drie foto's en de eer! En daar moet jij 4,95 voor betalen?
Het gekke is dat er op de website van www.dfpro.nl wel goede tests te vinden zijn. Maar die staan niet in het blad. Heel vreemd.
Stacks Image 1295
Resumé:
Zie je dit blad liggen in de winkel, laat het dan lekker liggen. Hier wordt je niets wijzer van. Door de mooie opmaak krijgt het blad nog net een 6 van mij. Inhoudelijk een 3.
Beoordeling: 4.5