Photo digitaal | Digitale Fotografie Vakantie

Fotografie tijdschriften beoordelingen

Leer écht goed fotograferen…

Stacks Image 1311
Photo digitaal

F&L uitgevers is een uitgever van vele tijdschriften in diverse vakgebieden. Als we fotografie tot een vakgebied rekenen. En dat is zeer zeker zo. Dus daar moet je vakmensen op zetten. En is dat ook zo bij Photo digitaal?
Veel artikelen zijn afkomstig uit Engeland. Ze zijn uiteraard wel vertaald, maar vaak sluit het toch niet echt aan bij de Nederlandse markt. De website van Photo digitaal is kennelijk erg belangrijk en daar zet men het hele blad door hoog op in. Niets mis mee. De hele wereld veranderd en waarom zou je als uitgever niet en een goed fotografie tijdschrift kunnen uitgeven wat compleet gemaakt wordt door een actuele en goede website. Misschien wordt de volgorde in de nabije toekomst nog wel eens omgekeerd? Wie weet?
De kwaliteit van de artikelen zijn zeer wisselend. Het ene moment lees je een goed artikel over kleurbeheer om even later de ene na de ander flagrante fout leest. Goede adviezen die verkeerd zijn of kant nog wel slaan. Adviezen om alleen maar tot pagina vulling te komen.
De camera tests zijn kort,  onvolledig en subjectief.  Men denkt erg aan de advertentie inkomsten van de fabrikanten tijdens het testen van de camera’s.  Alle camera’s krijgen een 8 of een 9. Als je een 7 haalt als fabrikant dan moet het wel een heel erg slecht product zijn. 
Het item in focus Big picture is wel heel aardig. Beroemde foto’s die er echt wat toe doen in de fotografie geschiedenis worden nog eens op een voetstuk geplaatst. Goed idee. Daarnaast is er nog een vast terugkerend item dat op locatie heet. Ik zag in één van de Photo digitaal magazines een reportage gemaakt in Budapest. Ik heb geen idee of er een blinde mol op de redactie van Photo digitaal werkt, maar alle foto’s zijn bewogen en onscherp. Dit kan echt niet geplaatst worden! Je dient voor het blad te betalen, er iets van te leren of iets mooi te kunnen vinden.  En verder worden er heel veel onwaarheden verkondigd.
Kortom laten liggen dit slechte fotografie tijdschrift.
Stacks Image 1312
Resumé:
Inhoudelijk het slechtste fotografie tijdschrift wat er is. Teveel fouten en onwaarheden.
Beoordeling: 4.0