Digitale Fotografie Vakantie

Patrick Kijkt

Schrijven met licht

Schrijven met licht is het Latijnse woord voor fotografie. Nou gaat dit niet zo'n balblabla blog worden. Ik heb een andere ingang voor schrijven met licht. Wanneer je niet met licht kunt schrijven kun je eigenlijk ook niet fotograferen. Teveel mensen pretenderen het te kunnen. Dat stoort mij. Dan denk jij misschien: "man, wat kan jou dat boeien?" Nou heel veel. Het gaat over vakmanschap erover een zuivere benadering van phos (licht) graphein (schrijven). Teveel koekenbakkers denken er verstand ervan te hebben. Nu heb ik commercieel gezien daar geen last van, maar wel moreel. Hoezo is iemand zomaar ineens fotograaf? Een schrijver met licht? Les verder voor meer en gratis lesjes. Ik vertel natuurlijk niet alles, want dan moet je maar op cursus komen. Ook voor degene die al les geven.

7-flitsersLees de blog…

Voorwaarden deelanme vervolg cursus

Ken jezelf en je eigen capaciteiten...

Al zeker drie jaar hebben Babs en ik discussies over wie er wel en niet mee kan doen aan de gevorderde cursus. De discussie komt voort uit het feit dat gevorderde cursisten zo vaak geen gevorderde cursisten zijn. Ik durf er zelfs wel een getal aan te hangen. 95% van de gevorderde cursisten die instromen op de gevorderde cursus zijn het niet. Dit zijn dus de mensen die beginnen bij ons met de gevorderde cursus en hier in Pébru geen basis cursus hebben gedaan. Deze blog is dan ook speciaal geschreven om Babs te helpen met nieuwe cursisten zich beter te laten realiseren waar ze aan beginnen met een gevorderde cursus. Iedereen is welkom, maar wel graag bij de juiste cursus. Lees de blog…

Robert Doisneau

Wederom ga ik kijken naar een Franse fotograaf. Misschien niet geheel toevallig omdat in Frankrijk de fotografie is uitgevonden. Weliswaar ver voordat Robert Doisneau ging fotograferen maar toch.

06B78F27-C9A4-48BD-AB69-10E81AEF1329

Lees de blog…

Fotografie vloggers

Recentelijk zijn er veel nieuwe spiegelloze digitale camera's geïntroduceerd. Ik heb een Fuji, maar Nikon en Canon komen ook met nieuwe en zeer interessante camera's. Ik denk dat ik ga overstappen naar mijn oude werkgever. Ik geloof erin wat ze gaan maken. De stap van overstappen is dan ook bijna genomen. Ook ik kijk even op Youtube om een eventuele vergissing uit te sluiten. Dat was echter mijn grootste vergissing. In wat voor een wereld je dan terecht komt! De wereld van lelijke mannen, met nog lelijker t-shirts aan, die pretenderen te weten wat goed voor je is, maar helemaal niets weten. Een soort nieuwslezers van persberichten. Te gek voor woorden.
TheoriaLees de blog…

Kiezen is een keuze

Kiezen is een keuze. Wat een inkoppertje. Een cliché, een dooddoener! Dat kan wel zo zijn, maar toch is kiezen het belangrijkste wat er is. Kies… en er gebeurt iets. Kies niet en er gebeurt niets. Lees de blog…

Achtergrond Calumet X frame

Een achtergrond in een foto is net zo belangrijk als het onderwerp. De achtergrond is te vaak een onderbelicht deel van een foto. Figuurlijk gesproken. Deze Patrick Kijkt gaat over achtergronden en één in het bijzonder. Het Calumet X frame achtergrond systeem. En nee, ik word niet door ze gesponsord. Ik schrijf dit omdat ik het wil schrijven en mensen wil helpen om niet een verkeerde aankoop te doen.
Het-x-frame-systeem

Lees de blog…